torsdag 15 oktober 2009

Magdas

Den här maträtten har spridit sig som en löpeld i familjen och "Magdas" har blivit ett begrepp. Egentligen heter den Magdas Medaljpasta och det är skidskytten Magdalena Forsberg som delat med sig av sitt favoritrecept någon gång. Nåväl, gott är det och vill ni prova så gör så här:

2-3 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk soya
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
2 dl creme fraiche 34%
1/2 msk vetemjöl

Skär kött och paprika i strimlor. Koka upp vatten, buljong, soya och juice. Lägg ned köttet, lite i taget så det inte slutar koka, och låt puttra i 4-5 min. Dra av från plattan. Blanda mjölket med creme fraichen och rör i grytan. Lägg i paprikan. Koka upp under omrörning och låt koka ytterligare någon minut. Servera med pasta.

2 kommentarer:

Elina sa...

Smaskens!!

Frida sa...

Jag har ett liknande recept, som är lite enklare, men super gott.
Då steker man bara kyckling och röd paprika, häller sen i 3-5 dl grädde (beroende på hur mycket kyckling man har) därefter har man i apelsinjuice ca 1-2½ msk (också beroende på hur mycket kyckling man har, såklart) och sen lite soya och kanske lite salt och peppar. klart! Jag tycker det är godast att äta till klyftpotatis, men ris och pasta funkar ju också.

Prova den nästa gång :)